Home Life Style Vitamin D may lower diabetes risk in obese children and adolescents, study...

Vitamin D may lower diabetes risk in obese children and adolescents, study finds

Affiliate Disclosure

In compliance with the FTC guidelines, please assume the following about all links, posts, photos and other material on this website: (...)

4048

Vitamin D may lower diabetes risk in obese children and adolescents, study finds

Un nou studiu efectuat de cercetatorii de la University of Missouri arata ca suplimentele de vitamina D pot preveni instalarea diabetului zaharat. Se pare ca vitamina D ii poate ajuta pe copii obezi sa isi controleze nivelul glicemiei si astfel sa previna aparitia diabetului zaharat.

Vitamina D este una din cele patru vitamine liposolubile ( A, D, E, K) si este esentiala in metabolismului calciului in organism. Este bine cunoscut faptul ca vitamina D este indispensabila pentru sanatatea oaselor, a muschilor si a nervilor. Vitamina D este singura vitamina care se formeaza in piele cu ajutorul radiatiilor ultraviolete, asadar deficitul de vitamina D este rar intalnit. However este posibil un nivel insuficient de vitamina D sa fie detrimentul

Se stie ca in ultimii 30 de ani rata obezitatii in Statele Unite ale Americii a crescut foarte mult in randul copiilor si adolescentilor. Obezitatea este un factor de risc pentru diabet zaharat, care se caracterizeaza printr-un nivel crescut al glucozei in sange. Catherine Peterson, an associate professor of nutrition and  at MU, a spus ca suplimentele de vitamina D au cam acelasi efect ca si un drug hipoglicemiant. Ea a adaugat ca s-a vazut ca nivelul de insulina a scazut, ceea ce inseamna un mai bun control a glucozei in sange, chiar daca nu s-au facut modificari in activitarea fizica, greutatea corporala si aportul de mancare.

Peterson a afectuat un studiu in care au inclus 35 pre-diabetic obese children and adolescents, care au urmat tratament la MU Adolescent Diabetic Obesity Program. Toti cei 35 de participanti la studiu au avut aceeasi dieta si activitate fizica si nivel insuficient de vitamina D. Acestia au fost impartiti aleator sa primeasca fie placebo, fie high-dose vitamin D supplement zilnic timp de sase luni. Se pare ca toti cei care au marit suplimentele de vitamina D au micsorat cantitatea de insulina pe care luau de obicei.

Peterson a spus ca suplimentele de vitamina D pe care le-au folosit in studii sunt in cantitati pe care nu le-ar recomanda oricaruia. Ea a mai spus ca clinicienii ar trebuie sa verifice nivelul de vitamina D la pacientii obezi pentru ca est foarte probabil ca nivelul de vitamina sa fie scazut. Marirea cantitatii de vitamina D ar putea ajuta la controlul glicemiei si la tratarea obezitatii care este asociata cu rezistenta la insulina.